Vaddisznó állományritkítás

Tisztelt Szepezdiek!

Több hónapos küzdelem és egyeztetés eredményeként végre elértük a helyi vadásztársaságnál, hogy megvalósuljon a vaddisznó-állomány ritkítása a településen. Az elmúlt hetekben a vadásztársaság és a rendőrség képviselőivel többszöri bejárás eredményeként meghatározásra kerültek a településen belül azok a helyszínek, ahol belterületi vadászatot lehet tartani, így a mai napon végre benyújthattuk a rendőrséghez a belterületi vadászatra vonatkozó kérelmet.

A kilövési engedélyt 2020.06.08-tól 2020.12.31-ig tartó időszakra vonatkozóan kértük meg 3 helyszínre, ennek a birtokában tájékoztatni fogjuk a tisztelt lakosságot, hogy hol és mikor történik a vaddisznók kilövése. Az állományritkítást a vadásztársaság szakemberei a rendőrséggel karöltve fogják levezényelni.

Az elmúlt hónapokban megpróbáltam mindent, hogy rávegyem a helyi vadásztársaságot a cselekvésre, mert már fenntarthatatlan volt a helyzet Szepezden. A rendőrség engedélyével azonban reményeim szerint heteken belül enyhülhet a probléma, és mire a strandok kinyitnak (2020.06.20) érezhető javulás áll be ebben a kérdésben.

Tudom, hogy mindannyiunknak nehéz volt ez az időszak, köszönöm minden szepezdi türelmét!

Dr. Bocskov Petrov Jordán
polgármester