Tájékoztató a strandokról

Tájékoztató a strandokról

Balatonszepezd önkormányzati üzemeltetésű strandjaival kapcsolatosan figyelmükbe ajánlom az alábbi információkat.
A Központi strand június 17-én, a Víriuszi és a Szepezdfürdői strand június 24-én nyit.

Valamennyi strandon megtörtént a vízminőségvizsgálat,a mederkotrás és megrendeltük a hínárirtást is.

A homokozókba új homok kerül. A zöldterületek karbantartása szerződés szerint, a vízimentő szolgáltatás az egész idényben folyamatos lesz.

A tervek szerint a Szepezdfürdői strand megújul a nyár folyamán. A strandra ezévben új fogadóépületet terveztetett az önkormányzat és reményeink szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával, jelentős önkormányzati önrésszel kiegészítve új strandi fogadóépület létesül. Ennek érdekében került elbontásra a régi büfé épülete.

A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van. Eredményes közbeszerzést követően a kivitelezési munkák júliusban indulnak. A strand nem zár be az építkezés idejére. Mivel az építkezés kényelmetlenséggel jár, a lakosság és a nyaraló tulajdonosok megértését kérjük. A strandot az építkezés ideje alatt nyitva tartjuk az építési terület elkerítése mellett. Az önkormányzat változatlanul biztosítja a strand üzemeltetését, a WC használatot, a biztonságos strandolás feltételeit – vízimentő jelenlétét, a zöldterület karbantartását.

A Víriuszi strandon a homokozó fölé napvitorla kerül a megfelelő árnyékolás érdekében és nyitásra elkészül a strandi lépcső is.

Örömmel értesítjük a Központi strandra járókat, hogy júniusban elkészül a várva várt wifi, és a szolgáltatás az idei nyáron már rendelkezésükre fog állni. Új világítás és hangosítás is létesül. Remélem, hogy Önt és családját is strandjaink vendégei között üdvözölhetjük!

Kellemes strandolást, jó pihenést kívánunk!
dr. Sebestyén László
polgármester