A 2017-es évben számos 10 kg-on felüli pontyot fogtak a Balatonszepezden horgászók, sőt dokumentált 15kg feletti halak is partra kerültek egy-egy fénykép erejéig. Ugyanis ezeket a kapitális példányokat általában célzottan, úgynevezett bojlis horgászmódszer segítségével sikerül horogra keríteni. A Balaton Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szigorításainak köszönhetően a bojlis módszerrel horgászóknak minden egyes halat kötelező visszaengedni a tóba. Így lehetséges az, hogy a 2017-es év balatonszepezdi rekord halát, egy fenséges 23,4 kg-os tükörpontyot kétszer is sikerült horogra keríteni pár hónapon belül!

A Zánka és Révfülöp között elhelyezkedő településen rendszeresen rendeznek hazai, illetve nemzetközi szintű versenyeket is, melyeken minden alkalommal partra kerül néhány lenyűgöző szépségű balatoni hal. A helyi önkormányzat teljes mellszélességgel támogatja a horgászturizmust, így szívesen fogadnak minden horgászt, legyen szó hosszabb vagy rövidebb horgásztúrákról.

Annak is érdemes horgászati céllal Balatonszepezdre látogatnia, aki csak kikapcsolódást, esetleg néhány keszeg megfogását tervezi. Hiszen a falunak három strandja is van, melyeken Szeptember 15-Május 15-ig szeretettel látják a helyi és vendéghorgászokat is.

Ifj. Gödry Zoltán
Aranyhorog Horgászegyesület
elnökségi tag